#termedelasetmana: radiació UVA i radiació UVB

radiacions_UVL’estiu és aquí: calor, vacances, àpats a la fresca, més temps fent activitats a ple aire, platja… Si no voleu que res us espatlli el panorama, us recomanem que tingueu en compte el #termedelasetmana que us proposem, que, de fet, són dos termes: la radiació UVA i la radiació UVB.

Fan referència a la radiació electromagnètica que forma part de la radiació solar i d’altres fonts. Concretament, la radiació UVA, o radiació ultraviolada A, o raigs UVA, o simplement, els UVA, denomina la radiació la longitud d’ona de la qual està compresa entre 320 i 400 nanòmetres. I la radiació UVB, o radiació ultraviolada B, o raigs UVB o simplement, els UVB, designa la radiació la longitud d’ona de la qual està compresa entre els 280 i 320 nanòmetres.

Les conseqüències de cadascuna d’aquestes radiacions són diferents, però en tot cas s’han de tenir sempre en compte, i convé aplicar protectors adequats i altres mesures perquè la nostra pell i els nostres ulls no pateixin més del compte. D’això, però, és millor que us n’informeu amb els dermatòlegs, oftalmòlegs i altres especialistes.

Nosaltres ens limitarem a recordar-vos un parell de detalls lingüístics: que s’ha de fer servir ultraviolat ultraviolada (i no pas *ultravioleta), i que en aquest àmbit especialitzat se sol fer servir el plural raigs i no pas rajos.

Una resposta a “#termedelasetmana: radiació UVA i radiació UVB

Deixa un comentari