Com es diu en català aceite de argán?

oli_arganiaEn català es diu oli d’argània i es tracta d’un oli extret del fruit de l’argània. És un oli propi de la cultura amaziga, considerat “l’oli més car del món” o “l’or líquid del Marroc”, utilitzat tant per les propietats culinàries (com a ingredient en diferents plats o bé per a amanir) com per les propietats cosmètiques (locions, cremes, etc.).

L’argània és un arbre originari del Marroc del gènere de les sapotàcies, en concret l’espècie Argania spinosa (també anomenada Argania sideroxylon), amb unes arrels profundes que suporten condicions de sequedat extrema. En castellà s’anomena argán o erguén, en francès, arganier, i en anglès, argan tree.

L’any 1998 es va declarar reserva de la biosfera la plantació d’argània al Marroc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s