#termedelasetmana: orgull gai

Orgull_GaiEl 28 de juny es commemora arreu del món el Dia de l’Orgull Gai. És una bona ocasió perquè destaquem com a #termedelasetmana precisament el terme orgull gai.

Fa referència al sentiment d’autoestima i satisfacció que sent una persona del col·lectiu lèsbic, gai, bisexual o transgènere en relació amb la pròpia orientació sexual o identitat de gènere.

Amb la mateixa forma es designa també el conjunt d’actes reivindicatius dels drets de les persones d’aquest col·lectiu que se celebren el 28 de juny, en què es commemoren els fets de Stonewall, un conjunt de revoltes que van tenir lloc a Nova York el 28 de juny de 1969 arran d’una batuda en un bar de la ciutat freqüentat per homosexuals anomenat Stonewall Inn.

Si voleu conèixer més terminologia relacionada amb aquest àmbit, teniu a la vostra disposició el diccionari en línia de Marta Breu Vocabulari terminològic LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transgènere), elaborat amb l’assessorament del TERMCAT.

Deixa un comentari