Sessió de normalització de màrqueting digital

El màrqueting digital és un camp en expansió, en què l’anglès té una presència dominant. En el marc de la preparació d’un projecte sobre la terminologia d’aquest àmbit que el TERMCAT té en curs d’elaboració, es va convocar una sessió de treball amb especialistes d’aquest àmbit per tractar un conjunt de casos que presenten una especial dificultat denominativa o conceptual, amb l’objectiu de buscar la millor manera de denominar els termes en català.

En concret, s’hi van analitzar termes com ara social media marketing, content curator, community manager, transmedia, brand experience, engagement, showrooming, shoptimization, digital positioning o gamification.

La sessió es va fer el 21 de març del 2014, i juntament amb la responsable del projecte, Sandra Cuadrado, la secretària del Consell Supervisor, Dolors Montes, el responsable de criteris i metodologia, Joan Rebagliato i la responsable de continguts i estratègia en xarxes socials, Maria Cortés, hi van participar els següents assessors:

Gisela Ammetller, professora de l’Àrea de Màrqueting dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya i investigadora de l’IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la mateixa universitat

Núria Escalona, assessora de comunicació digital; tècnica d’estratègia i creativitat de la Direcció de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona

Jordi García, director creatiu i redactor publicitari a l’agència de comunicació i publicitat Maripili; professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull)

Josep M. Gastó, executiu en cap i cofundador la companyia NFC+; integrant del projecte Ares Consolider; fundador d’STAITEC, iniciativa de tecnologia aplicada i recerca en aplicacions mòbils

Ricard Gili, periodista i director de comptes de l’agència de comunicació aPortada; consultor de comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya

Griselda Oliver, cap de la secció Homo Fabra del diari digital de cultura Núvol

Bernat Puigtobella, editor del diari digital de cultura Núvol

Òscar Villalibre, especialista en mitjans socials i gestor de comunitats de diverses empreses; professor de gestió de comunitats de la Fundació UNED

Inma Rodríguez-Ardura, professora de l’Àrea de Màrqueting dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya; directora del grup de recerca Observatori de Nova Economia de l’IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la mateixa universitat [no va poder assistir a la reunió però va fer arribar comentaris al material de treball]

Les propostes sorgides de la reunió se sotmeten posteriorment a l’aprovació del Consell Supervisor del TERMCAT. Tots els termes es difondran aviat per mitjà del diccionari en línia Terminologia del màrqueting digital.

Per a més informació sobre el projecte, podeu consultar també la notícia que hi va dedicar el diari digital de cultura Núvol.

2 respostes a “Sessió de normalització de màrqueting digital

  1. Bona tarda,

    Hem elaborat un diccionari de l’Inbound màrqueting o màrqueting d’atracció amb els 50 termes principals per entendre’s en aquest entorn.
    El publicarem al nostre web, tant on-line com a ebook en pdf. Hem vist aquesta iniciativa vostra de terminologia del màrqueting digital i hem pensat que potser podriem posar a la vostra disposició aquesta feina.
    Som una petita agència d’inbound marketing, la primera en oferir continguts en català (blog i recursos en forma de guies i ebooks). Estem acabant el nostre web i esperem estar online a finals d’aquest mes.

    • Moltes gràcies per la vostra aportació. La idea és que sigui un producte compartit entre el TERMCAT i els seus usuaris que es vagi ampliant amb les aportacions a les xarxes socials. Us convidem, doncs, a suggerir-nos nous termes per tractar; podeu fer les aportacions mitjançant els canals de Twitter i Facebook i l’etiqueta #marquetingdigital. De totes maneres, si voleu també us podeu posar en contacte amb la responsable del projecte, Sandra Cuadrado (scuadrado@termcat.cat), per explorar conjuntament possibles vies de col·laboració. Serà un plaer compartir aquest projecte amb vosaltres!

Deixa un comentari