diòxid de nitrogen: #termedelasetmana

Arran de l’activació del protocol anticontaminació a Barcelona i rodalia, el terme que destaquem aquesta setmana és diòxid de nitrogen (NO2), contaminant atmosfèric molt tòxic i irritant que trobareu definit al Cercaterm com a ‘element gasós de color marró vermellós o bé líquid de color groc, que s’obté per oxidació de l’òxid nítric, fonamentalment en els processos de combustió de combustibles fòssils’. El diòxid de nitrogen irrita les vies respiratòries, té efectes negatius en la fotosíntesi, és decolorant dels teixits i responsable de la formació d’àcid nítric i de nitrats de peroxiacil,  i, amb l’òxid nítric (NO), és el principal precursor de la formació de l’ozó troposfèric que, en concentracions superiors a les habituals, pot ser considerat un contaminant atmosfèric.

Ateses les actuals condicions meteorològiques desfavorables a la dispersió d’aquest gas, es recomana fer ús del transport públic i reduir la velocitat a les vies ràpides.

2 respostes a “diòxid de nitrogen: #termedelasetmana

  1. El NO2 es destructor de l’ozó troposfèric (el que es forma a les capes baixes de l’atmosfera i és nociu per a la salut i el media ambient), no de l’estratosfèric.

Deixa un comentari