#termedelasetmana: bombolla de convivència

Aquesta setmana, el relaxament de certes mesures de contenció de la pandèmia ens ha fet especialment present el terme que us proposem com a #termedelasetmana: bombolla de convivència.

Fa referència al grup de persones que habiten sota el mateix sostre i les que interactuen dins d’aquest espai, com ara les persones cuidadores. També se’n pot dir grup de convivència.

La base del sintagma, la forma bombolla, prové del llatí, i té relació amb el verb bullir, per les bombolles que es formen durant l’ebullició de l’aigua. El terme, doncs, s’ha creat per metàfora, i s’ha generalitzat aquests darrers mesos per a designar el grup de persones que, en el context d’una pandèmia, es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. Amb el mateix recurs s’han difós formes com ara grup bombolla (especialment usat en l’àmbit educatiu) o bombolla ampliada.

Podeu consultar aquest terme, amb la definició i els equivalents en altres llengües, i altres termes relacionats amb la pandèmia que marca tant l’actualitat informativa, a la Terminologia de la COVID-19, i també al Cercaterm.

[Font: TERMCAT]

Deixa un comentari