Un any de termes del coronavirus

Avui fa just un any, el TERMCAT va publicar la primera versió del diccionari en línia Terminologia de la COVID-19. En aquell moment va rebre el nom de Termes del coronavirus i tenia un contingut de 50 termes. 

El diccionari es va preparar en un temps molt curt per a atendre els múltiples dubtes de termes relacionats amb la pandèmia, com a resultat del fet insòlit que omplia l’actualitat informativa i afectava la realitat quotidiana de tothom, just abans del confinament de març de 2020.

L’obra s’ha anat completant al llarg de l’any, sumant esforços d’institucions i persones, i actualment conté 420 termes. El nombre de fitxes ha crescut gradualment, a mesura que ha anat avançant el nostre coneixement sobre el SARS-CoV-2 i la COVID-19 i al ritme que han anat variant els interessos i dubtes terminològics (denominatius i conceptuals) dels nostres usuaris.

Aquesta evolució cronològica es percep perfectament en el relat visual Terminologia de la COVID-19: apunts i comentaris. Recordeu que, a més a més d’aquest material recopilatori, podeu consultar el diccionari en línia Terminologia de la COVID-19 i el conjunt d’infografies interactives COVID-19: termes clau. La intenció del TERMCAT és continuar alimentant el diccionari per incorporar els nous termes que la situació de la pandèmia vagi posant de relleu.

Deixa un comentari