#termedelasetmana: salut mental

Aquesta setmana, el TERMCAT i el Departament de Salut hem publicat un nou diccionari, la Terminologia de l’atenció a la salut mental i a les addiccions. Per això, us proposem com a #termedelasetmana un dels conceptes clau d’aquest àmbit: el terme salut mental.

Fa referència a l’estat d’equilibri psíquic en què una persona és capaç d’utilitzar les seves habilitats cognitives i emocionals, viure en societat i satisfer adequadament les demandes de la vida quotidiana.

Com sol passar amb conceptes complexos com aquest, la salut mental no té una única definició, ja que aquesta noció depèn de patrons culturals, de judicis subjectius i d’enfocaments teòrics i professionals diferents. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut mental és l’estat de benestar d’una persona en què és conscient de les seves capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma productiva i fructífera i és capaç de contribuir d’alguna manera en la comunitat.

Es defineixi com es defineixi, és clar que la salut mental és un component essencial de la salut de les persones i està condicionada per factors ambientals, biològics, psicològics i socioeconòmics. I també és prou clar que es tracta d’un concepte que cal tenir especialment present en circumstàncies extraordinàries com les que estem vivint arran de la pandèmia.

Vegeu la fitxa d’aquest terme, i de 263 altres termes igualment interessants, en el nou diccionari.

[Font: TERMCAT]

Deixa un comentari