Què és la col xinesa?

La forma col xinesa designa la varietat pekinensis de l’espècie Brassica campestris. Es tracta d’una hortalissa originària de la Xina i típica de la cuina xinesa que té una certa semblança amb la col (Brassica oleracea), ja que té les fulles arrugades i disposades en forma de cabdell. Sovint se la coneix amb el manlleu del xinès pe-tsai.

Aquest terme, i altres termes com bleda xinesa, enciam espàrrec, tomàquet d’arbre, banana mascle, etc., formen part del Glossari de sabors del món que acaba de publicar el TERMCAT. És un glossari que recull noms de productes alimentaris i elaboracions culinàries de diverses cultures que es van treballar amb motiu de les edicions de la mostra Sabors del món del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s