Què és una cadira amfíbia?

Una cadira amfíbia és una cadira de rodes adaptada per al desplaçament sobre superfícies desiguals i també per a la flotació, que s’utilitza perquè les persones amb problemes de mobilitat es puguin banyar a la platja, en llacs o en rius. En altres llengües es fan servir denominacions paral·leles: en castellà, silla anfibia; en francès, fauteuil amphibie; i en anglès, amphibious wheelchair.

És una forma motivada semànticament pel fet que amfibi -íbia, en l’àmbit de la zoologia, té el sentit ‘Que pot viure en l’aigua i en la terra’. Per extensió, també vol dir més genèricament ‘Que es pot moure per l’aigua i per la terra o per l’aire’, com ara en avió amfibi o vaixell amfibi.

Una resposta a “Què és una cadira amfíbia?

  1. Jo fa temps que en busco una per comprarla però no n’he trobat a cap ortopèdia…
    La primera que vaig veure va ser a Menorca ja fa anys i des d’aleshores que en busco una, em podrieu dir algun lloc on es puguin comprar?
    Sigui el que sigui, moltes gràcies!!!

Deixa un comentari