És adequat dir “els isquiotibials”?

L’adjectiu isquiotibial és adequat en català amb la definició que recull el Diccionari enciclopèdic de medicina: ‘Relatiu o pertanyent a l’isqui i a la tíbia. Dit del múscul bíceps femoral’. La forma isquiotibial està ben formada des del punt de vista lingüístic a partir de la forma prefixada isquio-, relacionada amb isqui, i l’adjectiu tibial.

El terme en plural músculs isquiotibials es refereix al grup muscular situat a la part posterior de la cuixa, estès entre la pelvis i el genoll, que comprèn el bíceps femoral, el semitendinós i el semimembranós. Especialment en els mitjans de comunicació, i sovint en relació amb les lesions esportives, és habitual l’ús de l’expressió amb el substantiu elidit, els isquiotibials, que es pot considerar, doncs, adequada.

En aquest àmbit podeu consultar l’annex sobre classificació de lesions esportives del Diccionari general de l’esport al web del TERMCAT.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s