gemma: #termedelasetmana

Aquesta setmana té lloc a Barcelona l’Expominer, que es defineix com “la cita més important per a la promoció i la venda directa de minerals, fòssils, gemmes i joieria”; per aquest motiu hem triat de #termedelasetmana el terme gemma, que es pot consultar tant al Cercaterm com també al Diccionari de gemmologia en línia acabat de publicar.

Una gemma és un mineral o substància d’origen orgànic que per la seva bellesa, durabilitat i raresa és molt apreciat i que un cop tallat i polit s’utilitza en joieria. Com que és freqüent la identificació entre gemma i pedra preciosa, s’ha acompanyat el terme principal gemma del sinònim pedra preciosa. Amb tot, la denominació que es considera més adequada per al concepte definit és gemma, perquè no el limita a les d’origen mineral. A més, en el món del comerç la denominació pedra preciosa es restringeix sovint al diamant, al robí, al safir i a la maragda.

Deixa un comentari