#termedelasetmana: línia d’aigua

Aquesta setmana des del TERMCAT us presentem una nova infografia interactiva, dedicada en aquest cas a la terminologia pròpia dels incendis forestals, uns termes que desgraciadament aquest estiu sembla que haurem de tenir ben presents. I per això us volem proposar com a #termedelasetmana un dels termes que hi podreu trobar: el terme línia d’aigua.

És un terme present en diverses disciplines, com ara en geografia o en navegació, però en l’àmbit dels incendis fa referència al conjunt format per trams de mànega, la llança i altres elements hidràulics, com les bifurcacions, que es fan servir connectats per a transportar aigua fins a la zona de l’incendi. I també, per extensió, designa la maniobra d’extinció d’un incendi basada en l’extensió de mànegues i una llança mitjançant la qual es projecta aigua o escuma des d’una bomba fins al front de foc.

El terme és un bon exemple de creació metafòrica, basada en la imatge de la línia que dibuixa sobre el terreny la mànega estesa.

Si voleu conèixer amb més detall termes com aquest, i una trentena més de termes relacionats amb l’extinció dels incendis forestals, amb les definicions i els equivalents en castellà, francès i anglès, consulteu la infografia.

[Font: TERMCAT]

Deixa un comentari