Una marató de donació de sang

sang

Com cada any, després de les festes nadalenques el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya organitza una Marató de Donants de Sang. L’objectiu és  remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques, en què la donació baixa habitualment (gairebé un 25 %) pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Es calcula que calen unes 10.000 donacions per recuperar el nivell òptim de reserves.

Tal com expliquen al Banc de Sang i de Teixits, la sang és un teixit format per diversos components amb característiques i funcions diferents. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Cada un d’aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. Per això, una única donació de sang pot beneficiar tres persones diferents.

Us convidem a recuperar aquests altres apunts publicats anteriorment, relacionats amb la terminologia de la donació de sang: donació, donant o grup sanguini O. Però, sobretot, us animem a donar sang: com diu el lema de la campanya, #donarsangMODEON.

Leave a Reply