Teniu algun dubte sobre terminologia de la salut?

Portal_DEMCAT

El portal de terminologia de ciències de la salut DEMCAT, que es va renovar el mes de març passat, té com a objectiu principal ajudar-vos a resoldre qüestions relacionades amb els termes d’aquest àmbit del saber. Per això, a més a més dels apunts i els continguts sobre terminologia, ofereix un cercador a la pàgina inicial que consulta directament les 75.000 entrades del diccionari en línia Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT), en actualització permanent.

Quan una persona hi cerca informació, l’escenari òptim és que hi trobi les dades que necessita i pugui solucionar la qüestió terminològica que motiva la seva consulta. Tanmateix, com que no sempre és així, en cas que els usuaris no obtinguin la resposta que han buscat o que la informació aconseguida no satisfaci la seva necessitat, poden plantejar-nos qüestions (dubtes, observacions, comentaris…) mitjançant la bústia del portal, situada a la part superior esquerra de la pàgina inicial (en un formulari clicable amb la llegenda “Contacte”).

Quan arriba una consulta o una observació terminològica procedent de la bústia del portal, els terminòlegs del TERMCAT l’atenen i la resolen, en contacte amb experts de ciències de la salut i àmbits afins. Al llarg de l’any 2019 s’han rebut més de 200 peticions relacionades amb termes de la salut i la biomedicina, per diversos canals d’entrada, un dels quals és aquest que us presentem. La interacció col·laborativa amb els usuaris ajuda a enriquir la qualitat de les dades terminològiques que s’ofereixen a la consulta pública.

Com a mostra de les fitxes noves generades gràcies a les vostres consultes, vegeu biòpsia líquida, Comitè de Teràpies Avançades, teràpia T-CAR o tumor oclusiu, ja incorporades al diccionari en línia DEMCAT. També podeu consultar, com a mostra de les entrades que s’inclouran en la propera actualització anual del DEMCAT, arc de Cupido, biomimesi, esperança de vida en bona salut, factor afavoridor o factor predisposant.

Us convidem a utilitzar aquesta via de contacte directe, a través del portal, i us animem a enviar-nos els vostres dubtes i comentaris. A més a més, si no us voleu perdre cap actualització del contingut del portal, podeu subscriure-us-hi, emplenant el formulari que es desplega quan cliqueu a “Subscripció” (al costat de “Contacte”). No deixeu de visitar-nos!

Deixa un comentari