#termedelasetmana: innovació educativa

innovacio_educativaEl curs escolar que acabem de començar es caracteritza per la coincidència de diferents iniciatives innovadores que es duen a terme en diverses institucions educatives. Per això, sembla adequat que el nostre #termedelasetmana sigui, precisament, innovació educativa.

El terme fa referència al procés planificat de canvi i renovació que cerca la millora de la qualitat del sistema educatiu i de les pràctiques educatives, i la progressiva adequació a l’evolució social. També se’n pot dir innovació curricular, innovació del currículum o innovació didàctica.

Al Diccionari d’educació en línia hi trobareu aquest terme, i prop de dos mil termes més, referits al sistema educatiu, la pedagogia general, la pedagogia social, la recerca educativa, l’organització i gestió educatives, l’orientació psicopedagògica, la didàctica, l’educació especial i la tecnologia de l’educació. Cada terme s’hi presenta amb la definició en català i els equivalents en castellà, francès i anglès.

Amb aquest #termedelasetmana volem fer també un reconeixement a tants i tants professionals de l’educació que, curs rere curs, encaren la seva feina amb responsabilitat, il·lusió, respecte i capacitat per adequar-se a les necessitats de la mainada.

Deixa un comentari