Preferiu els pantalons rectes (regular) o cenyits (slim)?

TexansEstrets_Claude Truong-Ngoc.jpg

Quan anem a comprar uns pantalons, especialment si són texans, és habitual trobar a les botigues cartells amb les indicacions en anglès regular fit i slim fit per a descriure les diferents formes que poden tenir.

En l’àmbit concret de la confecció de roba, l’anglès fit correspon en català a tall, definit de manera genèrica com la ‘Manera d’estar tallat un vestit, un calçat’. Els talls que en anglès s’anomenen regular fit i slim fit es poden traduir per tall recte i tall cenyit, respectivament. Els pantalons, doncs, poden ser pantalons de tall recte o, simplement, pantalons rectes; o bé pantalons de tall cenyit o, simplement, pantalons cenyits.

Aquestes mateixes formes també s’utilitzen sovint per a referir-se a altres peces de roba, ja siguin camises, jerseis, vestits complets, etc.

Deixa un comentari