#termedelasetmana: zona humida

©Elisabeth CasademontEl dia 2 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, que pretén divulgar el valor d’un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament, però que, alhora, és particularment fràgil i vulnerable.

Des del TERMCAT ens afegim als diversos actes que es duen a terme relacionats amb aquest Dia proposant com a #termedelasetmana justament la forma zona humida. És a dir, una zona de terreny inundada o amarada d’aigua, que pot ser de caràcter natural o artificial, permanent o temporal, amb aigua estancada o fluent i tan dolça com salabrosa o salada; generalment, doncs, es tracta de maresmes, pantans, torberes o llacunes.

Catalunya té alguns bons exemples de zones humides (el delta de l’Ebre, els aiguamolls de l’Empordà, el delta del Llobregat, l’estany de Banyoles, l’estany d’Ivars i Vila-sana…), i durant aquesta setmana es fan un nombre important d’actes en cadascun d’aquests espais. Us convidem a participar-hi (sempre que la meteorologia ho permeti), i a consultar l’entrada corresponent a aquest terme del Cercaterm, en què podreu veure quins equivalents es fan servir en altres llengües per a designar aquest concepte.

Deixa un comentari