Què és el precariat?

El terme precariat designa el conjunt dels treballadors que tenen un treball precari, ja sigui perquè tenen un contracte de treball a temps parcial, en pràctiques, de formació, o, fins i tot, perquè treballen sense contracte laboral.

Es tracta d’un terme que es documenta de manera paral·lela en castellà, francès, anglès, italià, portuguès i alemany, i que, arran de la crisi econòmica, s’ha fet habitual en els àmbits de la sociologia, el treball o la política.

Està format amb l’adjunció del sufix –at a l’adjectiu precari -ària (‘Dit del treballador que té una situació laboral sense garantia de continuïtat i estabilitat’). Aquest sufix és molt productiu a l’hora de formar substantius masculins amb el sentit ‘conjunt de’, com en accionariat, alumnat, artesanat, articulat, cadirat, diaconat, electorat, empresariat, funcionariat, proletariat, veïnat, voluntariat, etc.

Podeu consultar també altres termes de l’àmbit laboral al diccionari en línia Diccionari de la negociació col·lectiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s