#termedelasetmana: pilot

© iStockphoto.com/Hshen Lim
© iStockphoto.com/Hshen Lim

Aquesta setmana arriba un dels clàssics de l’esport de cada estiu: el Tour de França, la prova reina del ciclisme per etapes. Per això, el #termedelasetmana que us proposem és probablement un dels termes que més vegades sentirem si seguim la informació sobre el desenvolupament de la prova: el terme pilot (amb el sinònim gran grup).

En ciclisme, i en altres esports, la forma pilot designa el conjunt més nombrós de corredors durant una cursa, que esdevé el nucli tàctic al voltant del qual es desenvolupen les accions i les situacions de la prova. En castellà s’anomena pelotón, en francès, peloton, i en anglès, bunch.

Al marge d’aquest terme, però, els bons aficionats en trobareu molts altres que us poden interessar al Diccionari general de l’esport. Us recordem que l’edició en línia d’aquest diccionari permet la consulta temàtica, amb la qual cosa podeu centrar l’atenció en els termes de l’àrea temàtica de ciclisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s