#termedelasetmana: ona gravitatòria

Aquesta setmana un equip de científics del Centre d’Astrofísica Harvard-Smithsonian (Estats Units) ha anunciat que havia detectat per primera vegada les ones gravitatòries —també anomenades ones gravitacionals—, unes pertorbacions de la geometria de l’espaitemps que es propaguen com ones, predites per Albert Einstein fa gairebé cent anys en el marc de la seva teoria general de la relativitat.

L’anàlisi aprofundida d’aquesta troballa permetrà obtenir pistes importants per a confirmar la inflació de l’univers, una hipòtesi segons la qual l’univers primitiu va experimentar un període d’expansió exponencial després del Big Bang.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s