#termedelasetmana: nota de tall

nota_de_tallAquesta setmana, per a una part dels estudiants del país i per a les seves famílies, el terme més utilitzat i, segons com, més temut, és el que us proposem com a #termedelasetmana: nota de tall.

Com saben prou bé els estudiants afectats, el terme fa referència a la nota mínima necessària per a accedir a uns estudis universitaris determinats, que es calcula segons l’oferta i la demanda dels estudis, per la qual cosa varia anualment.

A partir de les notes obtingudes durant el batxillerat i a la selectivitat, els estudiants assoleixen una determinada nota: si aquesta nota és igual o més alta que la nota de tall dels estudis que han sol·licitat en primer lloc, tot va bé i s’hi poden matricular; si no, cal matricular-se en alguna altra de les opcions que s’han indicat, que poden ser els mateixos estudis però en una universitat diferent, o bé uns altres estudis. També es pot prendre la decisió de repetir la selectivitat l’any següent per mirar d’augmentar la nota.

Si esteu immersos en aquest procés, us desitgem sort en la tria. I si tot aquest món us queda més lluny però teniu curiositat per saber com funciona, us convidem a visitar el Diccionari d’educació, un dels nostres productes en línia més consultats.

Deixa un comentari