Bongos o bongós: quin és el nom d’aquest instrument musical?

© iStock / kkgas
© iStock / kkgas

Totes dues formes són adequades. Tant podem dir bongós, seguint la pronúncia originària del terme en el castellà de Cuba, com bongos, d’acord amb la pronúncia que més s’ha popularitzat, segurament a través de l’anglès.

Es tracta d’un instrument de percussió directa, originari de Cuba, format per dos tambors, que es col·loca entre les cames i es toca amb els dits o amb el palmell de les mans. En tot cas, el mot per a fer referència a aquest instrument és sempre plural, paral·lelament a altres noms d’instrument que estan constituïts per més d’un dels elements que li donen nom, com les castanyoles o els platerets.

Podeu consultar la fitxa d’aquest terme al Cercaterm i a la Neoloteca.

Si a més voleu conèixer molts altres instruments musicals i voleu participar activament a il·lustrar el lèxic multilingüe d’instruments del TERMCAT us convidem a fer-ho en el repte que us proposarem a través del Viquiprojecte del Dia Mundial de la Música el 21 de juny. Estigueu al cas, que ben aviat us en direm més coses.

Deixa un comentari