#termedelasetmana: horari de treball

© johnnyberg FreeImages
© johnnyberg FreeImages

És raonable que els programes de màxima audiència s’acabin passades les 12 de la nit quan l’endemà bona part d’aquesta audiència ha de ser al lloc de treball abans de les 9? És eficaç interrompre les jornades de treball amb pauses de més d’una hora? Per què són tan divergents els horaris escolars dels de la majoria de professionals? Quines conseqüències té una distribució horària inadequada en la productivitat, la vida social, la qualitat de vida, etc.?

Aquesta setmana és la Setmana dels Horaris, una iniciativa que promou la reflexió sobre la reforma dels horaris de manera que s’assoleixi l’adaptació a uns temps més racionals, considerant aquest factor una variable rellevant en la recerca de creixement i benestar. Aquesta iniciativa es basa en els valors de l’austeritat, el benestar, la calma, la coherència, el diàleg, la felicitat, la flexibilitat, la igualtat, la lentitud, la memòria, el pacte, el progrés, la responsabilitat i la serenitat.

Des del TERMCAT ens hi afegim, i us proposem com a #termedelasetmana el terme horari de treball, que es refereix a un concepte clau a l’hora de fer més raonable la distribució horària general. Us convidem a consultar-lo, juntament amb els altres termes relacionats que podeu trobar al Cercaterm, per mirar d’aconseguir entre tots que ens acostem als objectius de la iniciativa “Ara és l’hora: iniciativa per la reforma horària”.

Deixa un comentari