#termedelasetmana: trastorn

© iStock - vadimguzhva
© iStock - vadimguzhva

Aquesta setmana, encara que típicament representa el retorn a la normalitat, us proposem com a terme destacat un terme que fem servir quan les coses no acaben d’anar bé: el terme trastorn. Un trastorn (i no pas *transtorn) és una alteració més o menys greu de l’anatomia o la fisiologia d’un òrgan o de les facultats psíquiques o afectives d’una persona.

El mot trastorn és la base de molts sintagmes utilitzats en medicina i en disciplines relacionades. Aquests dies, per exemple, són especialment freqüents els termes trastorn postvacances (no *postvacacional) o trastorn d’horari (per a l’anglès jet lag), però també són prou conegudes altres formes com ara trastorn bipolar, trastorn de conducta, trastorn del son, trastorn psicòtic, etc.

Confiem que cap d’aquests trastorns no us afecti i que pugueu recuperar la quotidianitat sense cap alteració. I si necessiteu més informació sobre qualsevol dels termes formats amb la base del substantiu trastorn, us convidem a submergir-vos per les més de dues-centes entrades del Cercaterm que compleixen aquesta condició.

Leave a Reply