#termedelasetmana: flor

Temps de flors a Girona
Temps de Flors a Girona

Temps de Flors a Girona, Pla de Flors 2014-15 a Barcelona, commemoració del cinquantenari de la mort del fundador de la botànica científica catalana, Pius Font i Quer… Tenint en compte els nombrosos esdeveniments d’aquest àmbit d’especialitat que tenen lloc aquests dies, destaquem com a #termedelasetmana flor.

Les flors són brots o branques de creixement limitat que porten al seu àpex un nombre variable de fulles modificades, les quals funcionen com a òrgans de reproducció sexual de les plantes i asseguren la producció de llavors. L’enorme varietat morfològica i la vistositat de les flors, a banda del seu aprofitament comercial o alimentari, ha generat al llarg de la història un fort vincle amb la societat i la cultura humanes. Les composicions d’art floral, com les que engalanen els carrers de Girona durant els primers dies de maig, utilitzen flors com ara camèlies, clavells, dàlies, flors de paper, gerberes, margarides, ocells del paradís, roses o tulipes.

Per a més informació sobre noms de plantes que fan flors, us convidem a consultar el diccionari en línia Noms de plantes, que es publicarà en paper aquesta tardor en una versió completa i actualitzada que contindrà més de 35.000 noms catalans i de 8.400 noms científics.

Una resposta a “#termedelasetmana: flor

Deixa un comentari