Coaching: entrenament, assessorament, orientació, acompanyament?

El terme anglès coaching s’ha normalitzat en català amb la forma entrenament en l’àmbit del treball amb un sentit molt específic: ‘Mètode de formació i desenvolupament professional en què una persona experta i amb una preparació específica orienta i assessora un altre professional, generalment un alt càrrec, en la presa de decisions i en l’anàlisi dels resultats, i l’estimula a descobrir el propi potencial’. Aquest és el sentit originari amb què es va introduir el manlleu anglès.

En altres contextos que no estan estrictament relacionats amb les relacions laborals, la forma entrenament pot resultar no pertinent. Segons el cas, poden ser adequades altres alternatives com ara assessorament, orientació, acompanyament, guia, etc.

El manlleu anglès està molt introduït en tots els àmbits en què s’utilitza, però la recomanació és oferir una alternativa catalana sempre que es pugui, encara que coexisteixi en alguns casos amb la forma manllevada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s