#termedelasetmana: cristall

©iStockphoto/pjjonesOn podem trobar cristalls? De què estan compostos? Quines aplicacions tecnològiques tenen? Els cristalls cada vegada són més presents en el nostre entorn d’ús quotidià, des de l’alimentació fins a les pantalles de televisió, passant pels fàrmacs, els cosmètics, els pigments, els minerals i, en particular, les gemmes.

A la celebració de l’Any Internacional de la Cristal·lografia s’uneixen, aquests propers dies, la Setmana de la Ciència i Expominer, el Saló Internacional de Minerals, Fòssils i Joieria, amb l’objectiu comú de donar a conèixer, mitjançant nombroses activitats, una disciplina que interessa perfils professionals molt diversos i que contribueix a la ciència moderna de manera fonamental.

Per aquest motiu, doncs, el terme que destaquem aquesta setmana és cristall, que trobareu definit al Diccionari de gemmologia com una “Substància sòlida amb els àtoms disposats segons un model que es repeteix periòdicament en les tres direccions de l’espai”.

Recordem també altres recursos de l’àmbit que el TERMCAT posa a la vostra disposició: el Diccionari de geografia física i el tríptic de termes normalitzats de Nanotecnologia.

Deixa un comentari