#termedelasetmana: trompe-l’oeil

trompe-l'oeil - www.dbolit.netEl 15 d’abril, és el Dia Mundial de l’Art. L’art és una disciplina amb una rica terminologia, molta de la qual té un ús pràcticament internacional. Per exemple, el terme que destaquem aquesta setmana, trompe-l’oeil (que es refereix a l’obra pictòrica que, fonamentalment per mitjà dels recursos del clarobscur, la perspectiva i l’escorç, produeix la il·lusió que és composta d’objectes o figures reals), es recull amb la forma francesa en textos en català i en totes les llengües del nostre entorn, i només en castellà es documenta en algun context amb una proposta adaptada. Per aquest motiu, el Consell Supervisor del TERMCAT la va normalitzar sense fer-hi cap adaptació.

Si esteu interessats en el món de l’art i la seva terminologia, us recomanem que consulteu el diccionari en línia Diccionari de les arts: arquitectura, escultura i pintura, on entre altres termes podreu consultar trompe-l’oeil i la resta de termes que hem marcat a la definició d’aquest mot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s