#termedelasetmana: paludisme

CC-Wikimedia-Centers-for-Disease-Control-and-PreventionAvui, dia 7 d’abril, és el Dia Mundial de la Salut, que commemora l’aniversari de la fundació de l’OMS i que aquest any està dedicat a la conscienciació sobre les malalties transmeses a través de vectors. Els vectors transmeten patògens procedents d’organismes infectats a persones o animals sans. En són exemples els mosquits, els flebòtoms, les xinxes o les paparres, entre d’altres.

Les malalties vectorials acostumen a ser més freqüents en zones tropicals i llocs amb problemes d’accés a l’aigua potable i al sanejament. Tot i així, avui dia, la globalització del comerç i els viatges o el canvi climàtic tenen un gran impacte en la transmissió i detecció d’aquestes malalties en països en què abans no existien.

La malaltia vectorial que en els darrers anys ha experimentat més creixement és el dengue, però la que causa més morts arreu del món és el paludisme (malària). Per aquest motiu, doncs, el destaquem com a terme de la setmana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s