Sostres i terres hipotecaris

© Imatge: Alex SlobodkinDarrerament s’ha plantejat a l’Antena de Terminologia el cas dels sostres i terres hipotecaris. Amb les contínues baixades de l’euríbor, algunes persones s’han adonat que les seves hipoteques contenen una clàusula en què s’estableix l’interès mínim que s’ha de pagar per la hipoteca, la taxa d’interès mínima, que fa que no puguin beneficiar-se d’aquestes baixades per sota d’un límit fixat.

Algunes persones, individualment o a través d’associacions d’usuaris, van denunciar la falta d’informació oferta per les entitats bancàries en el moment de signar els contractes, i el Tribunal Suprem ha dictat una sentència que declara nul·les les clàusules que estipulen aquests límits si hi ha falta de transparència.

Al Cercaterm podeu consultar les fitxes corresponents als termes taxa d’interès mínima i taxa d’interès màxima –denominacions més formals–, al costat dels sinònims complementaris corresponents, terra hipotecari i sostre hipotecari –formes més col·loquials. El TERMCAT ha fixat aquestes denominacions d’acord amb els especialistes consultats.

Una resposta a “Sostres i terres hipotecaris

Deixa un comentari