#termedelasetmana: eleccions presidencials

eleccions_usa

L’actualitat informativa d’avui està marcada per les eleccions presidencials dels Estats Units d’Amèrica, per això aquest és el nostre #termedelasetmana.

Les eleccions presidencials són aquelles que es convoquen per elegir el cap d’estat d’un país. El cas que ens ocupa —l’elecció del president dels Estats Units— té una gran rellevància a nivell mundial; per això, malgrat que són unes eleccions internes d’un estat, una bona part del món (i l’actualitat informativa) està pendent d’aquest procés electoral.

Això pel que fa a l’actualitat informativa. Terminològicament parlant, cal destacar que en català la denominació per a fer referència a un procés electoral és plural. Per exemple, eleccions presidencials, eleccions legislatives, eleccions locals. Elecció, en singular, fa referència al fet d’escollir algú. Passa el mateix en castellà (elecciones presidenciales). En anglès, en canvi, la denominació és sempre singular (presidential election). En francès, per la seva banda, hi ha vacil·lació pel que fa al nombre de la denominació segons el terme de què es tracti, però és més habitual fer la denominació en singular (élection présidentielle).

Podeu consultar aquests i altres termes relacionats amb el procés i els sistemes electorals a la nostra Terminologia electoral bàsica i al Cercaterm.

Deixa un comentari