Quina diferència hi ha entre la portada i la coberta d’un llibre?

cobertaPortadaLa portada és la pàgina del llibre on figura l’autor, el títol i el peu d’impremta, mentre que la coberta, habitualment cobertes en plural, és la protecció exterior d’un llibre que serveix per a fixar interiorment els plecs i cobreix el llom i els dos costats d’un llibre.

Altres termes estretament relacionats amb aquests són contraportada o pàgina de crèdits, coberta primera, contracoberta, guarda, portadella, solapa, llom, pàgina de respecte, dors de la coberta, faixa, camisa, etc. En podeu veure alguns d’il·lustrats a l’entrada llibre de la Viquipèdia.

Si durant la setmana de Sant Jordi voleu aprofundir els vostres coneixements sobre el llibre com a objecte, us convidem a navegar pel diccionari en línia Terminologia del llibre o a buscar els termes que us interessin al Cercaterm.

 

2 thoughts on “Quina diferència hi ha entre la portada i la coberta d’un llibre?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s