Quina diferència hi ha entre la portada i la coberta d’un llibre?

cobertaPortadaLa portada és la pàgina del llibre on figura l’autor, el títol i el peu d’impremta, mentre que la coberta, habitualment cobertes en plural, és la protecció exterior d’un llibre que serveix per a fixar interiorment els plecs i cobreix el llom i els dos costats d’un llibre.

Altres termes estretament relacionats amb aquests són contraportada o pàgina de crèdits, coberta primera, contracoberta, guarda, portadella, solapa, llom, pàgina de respecte, dors de la coberta, faixa, camisa, etc. En podeu veure alguns d’il·lustrats a l’entrada llibre de la Viquipèdia.

Si durant la setmana de Sant Jordi voleu aprofundir els vostres coneixements sobre el llibre com a objecte, us convidem a navegar pel diccionari en línia Terminologia del llibre o a buscar els termes que us interessin al Cercaterm.

 

2 respostes a “Quina diferència hi ha entre la portada i la coberta d’un llibre?

    • És veritat. No sempre és fàcil trobar il·lustracions prou precises. En tot cas, el text aclareix bé la diferència. Gràcies per la precisió.

Deixa un comentari