#termedelasetmana: salt enrere

©Flickr_Vancouver_Film_School
©Flickr_Vancouver_Film_School

Del 9 al 18 d’octubre es duu a terme el 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Sitges esdevé durant els dies del festival l’epicentre de l’atenció cinematogràfica, i s’hi apleguen actors, realitzadors, crítics i aficionats de tota mena.

Com en qualsevol altre àmbit d’especialitat, en el cinema també es fa servir una terminologia específica, la qual, com que es tracta d’una activitat d’interès molt general, sovint s’escampa cap a altres terrenys i fins es pot arribar a considerar de coneixement comú. En pot ser un exemple el terme que destaquem com a #termedelasetmana: salt enrere.

Amb aquesta denominació es fa referència a la situació narrativa que s’insereix en un relat audiovisual com a record d’una situació cronològicament anterior respecte al temps narratiu preestablert. Sovint es coneix amb la forma anglesa flashback. La noció complementària és el salt endavant, en què s’insereix en el relat una situació que s’esdevindrà en un temps futur (en anglès, flashforward).

Tant el salt enrere com el salt endavant són recursos amb una notable presència en el cinema fantàstic que aquests dies es presenta a Sitges. Confiem que en gaudiu molt, tant si sou professionals del sector com simples aficionats a l’emoció, la intriga, la por i els ensurts.

Deixa un comentari