#termedelasetmana: condonació del deute

© Maria Toutoudaki
© Maria Toutoudaki

Si la setmana passada us proposàvem unes reflexions sobre la forma corralito, aquesta setmana no abandonem les notícies d’actualitat referides a la situació a Grècia i us proposem com a #termedelasetmana un altre terme que també s’està fent servir molt: condonació del deute.

Es coneix amb aquesta forma l’extinció del deute exterior d’un país pel perdó total o parcial que fa un organisme creditor de manera unilateral i solidària.

El terme s’ha fet servir tradicionalment en l’àmbit de les relacions internacionals, especialment en contextos relacionats amb els països en vies de desenvolupament, i així el podeu trobar, per exemple, en el nostre Diccionari de cooperació al desenvolupament. La novetat és que actualment s’està aplicant també a les relacions entre països i organismes europeus. De fet, la forma condonació es fa servir en diversos contextos relacionats amb l’economia, perquè es refereix de manera general a l’acció de perdonar totalment o parcialment qualsevol deute.

Deixa un comentari