#termedelasetmana: metrologia

Dia Mundial de la MetrologiaEl dia 20 de maig és el Dia Mundial de la Metrologia, que aquest any es vincula especialment a l’Any Internacional de la Llum i se celebra amb el lema “Mesures i llum”.

El Dia Mundial de la Metrologia commemora la data exacta de la signatura de la Convenció del Metre, el 20 de maig de 1875, a càrrec de representants de disset països. Des del TERMCAT ens afegim a la commemoració amb el nostre #termedelasetmana, que és precisament metrologia.

La metrologia és la ciència dels mesuraments i les seves aplicacions. Per a consultar la terminologia relacionada amb aquest concepte, us convidem a visitar el Vocabulari internacional de metrologia, elaborat per l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic amb l’assessorament del TERMCAT.

I també us convidem a conèixer amb més detall com es va dur a terme una de les mesures del metre, una història en què les terres catalanes van tenir un destacat protagonisme. Ho podeu veure en el nostre darrer Apunt terminològic.

Deixa un comentari