#termedelasetmana: metrologia

Dia Mundial de la MetrologiaEl dia 20 de maig és el Dia Mundial de la Metrologia, que aquest any es vincula especialment a l’Any Internacional de la Llum i se celebra amb el lema “Mesures i llum”.

El Dia Mundial de la Metrologia commemora la data exacta de la signatura de la Convenció del Metre, el 20 de maig de 1875, a càrrec de representants de disset països. Des del TERMCAT ens afegim a la commemoració amb el nostre #termedelasetmana, que és precisament metrologia.

La metrologia és la ciència dels mesuraments i les seves aplicacions. Per a consultar la terminologia relacionada amb aquest concepte, us convidem a visitar el Vocabulari internacional de metrologia, elaborat per l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic amb l’assessorament del TERMCAT.

I també us convidem a conèixer amb més detall com es va dur a terme una de les mesures del metre, una història en què les terres catalanes van tenir un destacat protagonisme. Ho podeu veure en el nostre darrer Apunt terminològic.

Leave a Reply