Com es pot traduir millennial en català?

La forma anglesa millennial es refereix a la generació de persones nascudes entre el 1980 i el 2000, aproximadament. En anglès s’utilitza com a substantiu, per a designar un individu d’aquesta generació, i com a adjectiu en contextos com millennial generation.

La denominació catalana que es refereix a aquest concepte és generació Y, per oposició a la generació X, la nascuda entre el 1960 i el 1980.  Darrerament també comença a tenir un cert ús la forma neològica mil·lennista, derivada de mil·lenni, que permet un ús substantiu singularitzat (un mil·lennista, una mil·lennista) i també adjectiu (generació mil·lennista). De manera paral·lela, en castellà s’usen igualment les formes generación Y i milenista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s