#termedelasetmana: desertificació

©Flickr Share AlikeL’ONU ha declarat el 17 de juny Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació. És una bona ocasió per considerar aquest terme, la desertificació, el #termedelasetmana, i de recordar la diferència que hi ha entre desertificació i desertització.

Si consulteu aquests termes a la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor, podreu comprovar que desertificació fa referència al procés de formació de deserts induït per l’activitat humana, mentre que la desertització fa referència al mateix procés, però quan es produeix per causes naturals.

Per això, la iniciativa de l’ONU es proposa lluitar contra la desertificació, i ho fa recordant-nos a tots que aproximadament 1.500 milions de persones viuen en terres en procés de degradació, i que encara que aquestes terres ens puguin semblar llunyanes, els efectes del patiment d’aquests éssers humans repercuteixen en tot el món, per les necessitats alimentàries i de tota mena que no són satisfetes i pels moviments migratoris que provoquen.

Deixa un comentari