Què és una smart city i com es diu en català?

La forma catalana corresponent és ciutat intel·ligent. El concepte designa una ciutat dotada de mecanismes basats en tecnologies de la informació i la comunicació i enfocats a millorar tant la gestió dels diferents serveis de la ciutat com la qualitat de vida dels seus habitants.

L’adjectiu smart fa anys que és molt productiu en anglès per a crear termes relacionats amb l’ús de la tecnologia al servei dels usuaris. És el cas del telèfon intel·ligent, l’emblemàtic smartphone, però també de edifici intel·ligent, comptador intel·ligent o targeta intel·ligent, entre d’altres. Darrerament, en l’àmbit dels esports es parla de proves de partits de futbol jugats amb una pilota intel·ligent, la qual porta incorporada una tecnologia que permet fer fotos, gravar vídeos, donar dades sobre la velocitat amb què és desplaçada o la seva posició respecte de la línia de banda o la línia de gol, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s