violència masclista: #termedelasetmana

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el TERMCAT us proposa de consultar la fitxa terminològica que recull aquest concepte amb tres denominacions catalanes que hi fan referència. Com a denominació preferent hi trobem violència masclista, ja que aquesta és la forma utilitzada a la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya. Altres denominacions adequades per a aquest concepte són, d’una banda, violència contra les dones (forma transparent semànticament, no ambigua, neutra i paral·lela a les llengües de l’entorn), i, de l’altra, violència de gènere (forma molt documentada des de l’inici de la fixació del concepte).

Leave a Reply