violència masclista: #termedelasetmana

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el TERMCAT us proposa de consultar la fitxa terminològica que recull aquest concepte amb tres denominacions catalanes que hi fan referència. Com a denominació preferent hi trobem violència masclista, ja que aquesta és la forma utilitzada a la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya. Altres denominacions adequades per a aquest concepte són, d’una banda, violència contra les dones (forma transparent semànticament, no ambigua, neutra i paral·lela a les llengües de l’entorn), i, de l’altra, violència de gènere (forma molt documentada des de l’inici de la fixació del concepte).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s