#termedelasetmana: inclusió escolar

inclusio_escolar

Un nou curs escolar s’acaba d’engegar, i entre la nombrosa terminologia de l’àmbit educatiu que es podria destacar us proposem com a #termedelasetmana el terme inclusió escolar.

Es tracta d’un concepte clau, que en els darrers anys ha anat prenent més i més importància. Es refereix a la situació que es deriva de les accions adreçades a fer possible l’educació dels alumnes amb necessitats educatives especials en els centres educatius ordinaris des de l’inici de la seva escolarització.

El terme té presència en màsters i assignatures a la universitat, en congressos especialitzats, en organismes de l’administració educativa, en iniciatives escolars de ben diversa mena…

Us convidem a consultar-ne la definició i els equivalents en diverses llengües a l’entrada corresponent del Diccionari d’educació. Al costat d’aquest terme, n’hi trobareu prop de dos mil més referits al món de l’educació i les seves facetes: pedagogia general, pedagogia social, recerca educativa, organització i gestió educatives, orientació psicopedagògica, didàctica, educació especial i tecnologia de l’educació.

Deixa un comentari